onsdag 15 september 2010

Middagstips: Janssonpaj


Igår gjorde jag denna smarriga paj till middag! Gillar man Janssons frestelse så gillar man den här :-) Hittade receptet i senaste Hemmets men ni som inte har den tidningen får receptet här.

Janssonpaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
100 g riven ost
2 msk iskallt vatten

Fyllning:

500 g potatis
1 gul lök
1 burk ansjovis (men använd gärna mer än så, jag tyckte det var nog så lite!)
3 dl matlagningsgrädde

Ugn: 225 grader.

Gör såhär:

1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck sedan ut i pajformen. Låt vila 30 min.

2. Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka löken. Lägg potatis och lök i pajskalet. Lägg ansjovisarna som ekrar i pajen. Häll över grädden och grädda i ca. 30 min tills potatisen känns klar. Dekorera ev. med lökringar och kryddgrönt.

Bild: © Sofie/Syssla.

3 kommentarer:

Anne sa...

Älskar janssons. Favorit på julbordet! Vilket fint nytt datorbord du har hittat! :)

HEMLÄNGTAN sa...

Åå det här receptet ska jag spara!

Tack snälla för din kommentar på min blogg. kul att läsa vad ni tycker om innehållet!
Ha en fin dag!
Kram, Jenny

Fru N. sa...

Vilken mysig blogg du har!