Thelma


Namn: Thelma.

Ras: 95 % bordercollie, 5 % schäfer.

Född: 6 april 2007.

Moder: Jill.

Fader: Jowik's Pite Palten.

Kommer från: Sjulsmark (Piteå).

Färg: Svart/vit.

Positiva egenskaper: Snäll, glad, följsam, uppmärksam, snabblärd.

Negativa egenskaper: Kan vara sur mot andra hundar (framförallt tikar) när hon löper.

Tycker om: Promenader, bus, skotta snö, Frolic.

Tycker inte om: Att duscha (står stilla, men hänger ledset med huvud och svans), dammsugaren (gömmer sig och går omvägar kring den).

Aktiviteter: Gått Allmän lydnad på Bruks, tränar lydnad med matte hemmavid.

Kommande aktiviteter: Allmänlydnad fortsättning på Bruks.


När jag tingade Thelma:

Var i april -07. Det var egentligen min moster som tingat en valp (Nellie) och undrade om jag ville följa med och se henne. Det ville jag förstås! Vi hade just tagit det tuffa beslutet att avliva vår afghanhund Katitzi och jag tänkte att det kunde trösta att träffa lite söta valpar och komma på roligare tankar.

När vi kom till uppfödaren så var valparna ca. 4-5 veckor. Alla valpar hade blivit tingade utom en, lilla "Lillan" som var absolut minst och busigast i kullen.

Jag hade absolut inga planer på att tinga en valp vid det skedet, men innan jag ens hunnit tänka igenom beslutet (om det var rätt ras, pratat igenom det med sambon o.s.v.) så hade orden kommit över mina läppar.. "JAG TINGAR HENNE!". Och på den vägen blev Thelma min och det är ett beslut jag aldrig, aldrig ångrat!


Thelma idag:

Thelma är en lugn tjej som med glädje hänger med på allt vi gör! Båtturer, skoterturer, bilturer, hundkurser, fisketurer, promenader o.s.v. Hon har lätt för att ta människor till sitt hjärta och många alla smälter för hennes tillgivna sätt.

Thelma är en trygg och stabil hund som står troget vid ens sida.


Några utav Thelmas syskon (hos uppfödaren) 28/5 -07.

Thelmas mamma Jill.

Thelmas pappa Palten (bild lånad från Jowiks kennel).