lördag 9 oktober 2010

Tankar som snurrar i mitt huvud just nu

  • Sedan vännen C berättade att hon köpt ett gäng ryafår växte min fårdröm sig starkare! Jag har säkert nämnt det i bloggen tidigare att jag sedan många år tillbaka drömmer om att ha en egen liten fårflock. Detta kräver såklart att man först hittar en lämplig gård för det. C sa också att jag framöver får tinga lamm av henne. Tror ni det kliar i fingrarna!!
  • En annan dröm jag har är att ha en valpkull på Thelma med en annan bordercollie eller en australian shepherd (för att avla vidare på vallhundstemperament) eller rent satsa riktigt seriöst på en egen kennel - på en då förstås renrasig ras (Thelma har ju 5 % schäfer i sig = ingen stamtavla). Raser jag kan tänka mig föda upp är finsk lapphund, australian shepherd eller nova scotia duck tolling retriever. Jag är ju dock inbiten vallhundsälskare så de två förstnämnda raserna står på prio... (Om det blir den sistnämnda skulle jag kunna tänka mig att ta jägarexamen och fokusera på fågeljakt).
  • Slår man ihop dessa två drömmar så föder det ytterligare en dröm: att valla hemma på gården med sina egna hundar. Kanske något man skulle kunna utveckla till ett eget företag eller bisyssla genom att hålla i kurser för andra vallintresserade. Detta kräver förstås att man (jag) har hundar som intresserar sig för vallning (Thelma gör inte fullhjärtat det).
  • Jag är så himla sugen att gå Feng Shui-konsulent-utbildning. Det är dock några nackdelar med det... 1. Utbildningarna hålls i Södra Sverige. 2. Utbildningarna är ganska dyra. 3. Den sista utbildningen (av tre) är lagd över en lite längre tid vilket ställer till det för mig som bor långt upp i landet. Att vara borta alla vardagar och endast hemma på helger under en längre period tar emot för en hemmakär person som jag... 4. Chansen att få jobb eller lyckas med ett eget företag inom detta känns osäkert. Den stora fördelen är att det är någonting jag skulle tycka var riktigt intressant och roligt att jobba med och brinner man nog mycket för något så finns ju chansen att lyckas... Jag fortsätter fundera...
  • Annars är ju mitt stora mål yrkesmässigt i livet att utbilda mig till sjuksköterska vilket jag har i sikte våren 2011 (söker in nu i oktober och kompletterar ansökningen närmare jul med matte B).
  • I övrigt längtar jag (eller rättare sagt vi) efter hus. Vi har varit och tittat på några intressanta objekt men antingen har huset varit för dyrt i utgångspris, i för taskigt skick, skenat iväg i pris på budgivningen, inte haft nog bra läge/nog stor tomt o.s.v. Det är många pusselbitar som ska sitta på plats!

Detta blev ett långt och bildlöst inlägg men ibland är det skönt att "avlasta huvudet" lite :-)

2 kommentarer:

Camillasnyahem sa...

OJ, vad många spännande saker! Hoppas allt faller på plats, livet har ju en tendens att göra det. Önskar dig ett stort lycka till med allt!

Lisa sa...

Hej!

Först vill jag bara säga att jag inte skriver det här för att vara elak på något sätt, men jag vill kanske odla en tanke. Jag är som bekant lite fanatisk när det gäller hundar och jag har lärt mig mycket eftersom att jag är så fruktansvärt aktiv också.

Jag är helt emot blandrasavel eftersom att det inte finns någon statistik på hälsan, och du har ingen riktig koll på vad som kan utvecklas när du parar två olika raser. Så om du ska para Thelma så tycker jag i alla fall att du ska höftledsrötga henne och kolla henne för de sjukdomar som ofta drabbar BC, samt kolla hur hennes syskon har utvecklats för att få en helhetsbild av vilka gener du för vidare.

Focus histora bakåt är lite tveksam och han har ju som bekant inte höfter som är helt OK, och jag mår rätt dåligt av det och är rädd att han inte ska hålla så länge som jag vill. Därför är jag så mån om att man ska kolla hundarna för att inte fler ska behöva må dåligt över det.

Sen är aussie en väldigt arbetande ras som enligt mig och många andra bör meriteras för att ta kullar på. Därför kan det ju vara bra att börja tävla med Thelma eftersom att hon är så duktig och lättlärd så du vet vilka kvalitéer du ska söka i hundar att avla på.

Jag förstår givetvis att det här ligger långt fram i tiden, och att drömmar är drömmar, men tänkte att det kan vara bra att fundera över :)

Kram Lisa