torsdag 16 september 2010

Sophora och secondhandfynd


Igår köpte jag mig en Sophora. Nej, inte en Sop-hora utan en Såfåra :-) Buketten har medlemspris på dem just nu. Tycker den är väldigt vacker med sina skira, sirliga blad! Den ska visst vara lättskött också (ett stort plus!).


Jag hade bästa vännen Linda med mig på stan och efter att vi hade ätit och jag hade besökt Vårdcentralen så for vi till Kupan (Röda Korset) och Reprisen, två av Piteås secondhandbutiker.


Jag gjorde många fina fynd, bland annat denna ljusstake och kruka från Ceders Krukmakeri i Arnemark. Den ena hittade jag på Kupan och den andra på Reprisen :-) Lyckat.


Jag köpte också dessa klassiker, Orrefors snöbollslyktor, på Kupan. Sen blev det några andra fynd också men de tänkte jag visa framöver :-)

Idag är det jobb för min del som gäller. Ha en härlig dag!

Alla bilder: © Sofie/Syssla.

8 kommentarer:

Anna sa...

Hi hi, ja jag hajade allt till när jag läste rubriken :-) Blomman är jättefin! Vad roligt att du gjort så fina fynd på second hand-butiker. Nu blev jag inspirerad att besöka vår stads Kupan, något jag inte gjort under de två år vi bott här. Ha en härlig dag du med! Kram Anna

Gårdsromantik sa...

Haha!

jag såg dig rotandes i Containrars!

Fina fynd du gjort!

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Camilla sa...

Ah! Vilka fynd!! Snöbollarna vill jag också ha, de är så fina när man tänt dom :)

HEMLÄNGTAN sa...

Åå den är ju så vacker. Köpte en Sophora förra vintern men jag har tyvärr inte lyckats så bra. Ska absolut göra ett nytt försök. Den gör sig ju så bra på bild.
Faktum är att jag faktiskt har den kvar även fast den har vissnat, inga blad men den är ganska vacker ändå.
Kram, Jenny

Kusin M sa...

Hade ju Sophora jag med.. men min kära mamma tog död på den ganska fort efter jag lämnat den hos henne.. Iallafall är dom inte speciellt lättskötta.. dom ska ha vatten väldigt ofta och är rätt kräsna med hur mkt/lite sol dom ska ha. Men det kommer nog gå bra ;)

mo sa...

Nämen vilken cool växt...hm namnets coolhet kan ju diskuteras ;). Kul med alla dina fina fynd, kramar

Frida på Trendenser.se sa...

Snöbollarna är mina favoriter. Det blir så otroligt fint sken.

Fröken Fräken sa...

En av mina favoritväxter! Det enda de är känsliga för är om man glömmer bort att vattna dem, det brukar de inte återhämta sig från... FInfina fynd, jag har blivit förtjust i de där snöbollarna också, men nu när jag kommit på det så hittar jag inte de någonstans..! :-D