torsdag 23 september 2010

Släpa-hem-Sofie


Idag har jag varit på Kupan (Röda Korset). Jag gick in utan några direkta idéer vad jag var ute efter. Kommer ut med en hel kartong full med saker! Allt till det ynka priset 160 kr. Vad hittade jag då?...


6 stycken glas...


4 stycken koppar med tillhörande fat...


2 stycken temuggar, en tekanna och tre små skålar i samma serie (jag är ju lite insnöad på blåblommigt)...


4 stycken serveringsfat.

Det är kul att fynda :-) Enda nackdelen är att det börjar vara lite snålt om plats i skåparna, lådorna och förråden här hemma. Får nog allt göra en omstuvning snart... så jag rymmer lite till hihi.

Förrutom att jag släpar hem gamla saker från secondhand och loppis så drar jag hem halva skogen också. Senaste "skogsfyndet" är den här...


Visst är den vacker? Om du inte tycker det så får du kisa lite ;-) Jag har en idé om att vira en tunn, nätt ljusslinga omkring den. Skulle bli ganska mysigt...

Och tillsist så har jag ofta turen att trilla över reor och extrapriser och senaste fyndet i den kategorin är det här fina kuddfodralet i riktigt grovt material (tänk er en hösäck eller gammal mjölpåse) från nätbutiken Julias Vita Drömmar.


var det med det :-) Nu måste jag nog gå och greja om lite i mina utrymmen...

Ha en fin dag!

Alla bilder: © Sofie/Syssla.

8 kommentarer:

Anna sa...

Wow, vad du fyndar! Glasen ger mig riktiga flashbacks till barndomen, eftersom min mormor och morfar har sådana. Roligt att du har så många fina fynd att dona med nu ;-) Kram Anna

AnCa sa...

Hej vännen! Längesen jag tittade in... Vilka härliga fynd du gjort, jag älskar ju oxå att fynda på loppisar. Där jag "storhandlar" på Återvinningen i stan går pengarna till välgörande ändamål, så jag gör ju en välgärning varje gång jag handlar ;) Bra ursäkt va? Nu börjar jag snart fylla både hus o torp så snart får jag väl öppna egen loppis?

Min favorit från din låda måste nog vara te-servisen, blå-vitt porslin gör mig alltid köpsugen;)

Ha det så bra!

Kramis// AnCa

milla sa...

Mmmmmm..... ljuvligt! Loppis är toppen!!:)

Annica - mamma till Elias sa...

Oj vad fina fynd, det gäller att ha tur

Maria sa...

Vilka fina fynd du gjort! Dom där blåblommiga tekopparna blev jag förtjust i. Ja man kan verkligen fynda på rödakorste och erikshjälpen.

Ha det så bra och passar på att önska en trevlig helg redan nu. Kram Maria.

Linas sa...

Vilka fina fynd du har gjort! Hoppas du får en skön helg :)

Fröken Fräken sa...

Många charmanta fynd! Och helt klart är det ju så att man inte kan få för många fina skålar, även om mina skåp verkar tycka liiiiite annorlunda!
Jag passade också på att köpa en linnekudde med volang när jag nu var i Sthlm. Tänk, jag som inte alls gillat volanger förut...!

Alexandra sa...

Du har verkligen fyndat bra.Glasen var såå fina tycker jag.Trevlig söndag önskar jag dig!