onsdag 20 maj 2009

En kärleksförklaring

cccc
ccc
cccc
ccc
Foton: (c) Sofie/Syssla
ccc

Jag och Thelma har varit ute och kastat freesbee många omgångar idag. Det är bland det roligaste hon vet! Och som hon arbetar! Thelma har apportering i blodet. Jag har aldrig konkret lärt hon komma tillbaka med föremål utan det gör hon av egen fri vilja. "Will to please", som man brukar beskriva border colliens personlighet och Thelma är inget undantag.
ccc
Border collie är den roligaste rasen jag har haft. Lättsam, snabblärd och skrämmande klok; ibland fattas bara talet. Att bc:n är krävande stämmer, men Thelma är inte manisk. Vilket förstås till stor del kan bero på att hon alltid får en daglig dos av motion och hjärngymnastik (leta godis, städa ihop sina leksaker, träna vardagslydnad m.m.).

Hon är lite blyg med barn, vilket beror på att hon inte har träffat så mycket barn. Med vuxna är de aldrig några problem. Hennes hjärta är väldigt lätt att vinna! Särskilt om man har en leksak eller Frolic i handen...
ccc
Thelma sover oftast i sängen med oss, och på morgonen är hon som mest go´! Då kommer hon och lägger sig jäms med magen och trycker sig nära, nära och vill bli kliad, gullad med och pussad på hjässan. Hon har ett stort behov av bekräftelse och kärlek! Och sanna mina ord, hon får all den bekräftelse och kärlek hon önskar :) Så mycket som vi älskar och avgudar vår lilla tjej.

5 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hundar är verkligen speciella djur! Har själv aldrig haft hund, men vill gärna i framtiden skaffa en (min man hade en då vi träffades, så han vet hur det är)

Thelma är så fin, så fin :)

Anne, anness sa...

Underbar liten Thelma ni har!
Tusen tack för dina ord hos mig!
Kram!

Myownhome sa...

Guud vilken sötnos. :)
Nu ska jag kika vidare i din blogg som ser jättefin ut. :D

Ha det bra!
//Johanna

Livet i byn sa...

Hon är underbar, visst är man lyckligt lottad som får dela sitt liv med hundar.

~Livet i byn

Annika sa...

Jättefint text! Thelma är en riktig sötnos! Det är så mysigt att ha hund - de hör verkligen till familjen. Hoppas att ni har en fin dag! Kram!