fredag 9 juli 2010

Kräftan (del 2)

Fortsätter läsa om mitt stjärntecken och häpnar över hur mycket som stämmer in på mig!

I vattnets kardinala tecken Kräftan är känslorna det klart viktigaste, och det som får världen att snurra. Människor med solen i Kräftan lägger den största vikt vid allt som hör det känslomässiga till, och understryker därför särskilt vikten av vård, vördnad och välvilja. Livet är ett upplevande kopplat till relationer människor emellan. Kräftan har lyhördhet för vad som döljer sig innanför det mänskliga skalet. Inför allt som sker i livet lyssnar den med solen i Kräftan till hur det känns inombords, hur vi påverkas och reagerar. Den kännande människan.

Texten är hämtad härifrån.


På en annan sida (se här) står det såhär:

Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen.

Vattentecknet Kräftan styrs av Månen. Det gör Kräftan sensitiv och lyhörd. En sökande känslomänniska med hjärtat på rätt ställe. Den som är präglad av detta vattentecken sträcker gärna ut en hjälpande hand. Den stora känsligheten gör att Kräftan är sårbar till sin läggning och tenderar att ta saker personligt. Samtidigt finns en outtömlig värme som Kräftan gärna delar med sig av. Det är viktigt för Kräftan att känna sig behövd och uppmärksammad, att få sympati och uppskattning. Med sin mjuka och förstående läggning får Kräftan många förtroenden och själsfränder. Den som är präglad av detta emotionella tecken söker sig gärna till roller där möjlighet ges att visa omsorg om andra.

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.

Inga kommentarer: