Foton: (c) Sofie/Syssla
Inför fjällvistelsen har jag idag bakat "min" klassiska bärkaka. Det är ett recept som har hängt med ett bra tag nu och som jag gör med jämna mellanrum. Det är busenkelt, innehåller ingredienser du ofta har hemma plus att den är försvinnande god!
Bärkaka 175 g/30-35 min
- 300 g smör
- 6 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 400 g frysta bär (efter att ha provat många varianter rekommenderar jag hallon och/eller blåbär)
- Mandelspån
- Florsocker
Smält smöret. Rör i sockret och äggen ett i sänder.Arbeta in mjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Fördela bären och mandeln över smeten.
Grädda. Pudra med florsocker då kakan svalnat.
Klar att avnjutas! Väldigt gott med en klick grädde till ;)
På varianten på bilden tog jag vad vi hade i frysen; lite björnbär, lite hallon och lingon.
Kram, Sofie
6 kommentarer:
Det lät väldigt gott =)
Kram Rebecka
Busenkla repect, är det man återvänder till. Om det är gott, så är det ju perfekt!
Fjällvistelse, aha.. det är din tur nu att njuta!
Kram
Mums!
Ha det så trevligt i fjällen :)
Kram, kram!
mums va gott det ser ut!! ha en mysig påsk nu!!
Åh, mums! De måste jag baka i helgen! Fin låda, också. Kram!
Åh, den där goda kakan brukar jag också göra ibland. Den är supersmaskig! Och inte något socker i alls :-)
/Åsa
Skicka en kommentar