måndag 13 april 2009

Påsken 2009

Så var man tillbaka på hemmaplan igen. Det var med ett stort vemod vi lämnade vackra Gautosjö på förmiddagen! Här kommer en liten sammanfattning av påskhelgen.

Skärtorsdag lämnade vi ett grått och snöblandatregnigt Piteå bakom oss. Stannade i sedvanlig ordning och åt i Arvidsjaur. Kom drygt fyra timmar (tar ju lite längre tid när man stannar och äter) senare fram till Gautosjö där en f.d. arbetskamrat till mamma har stuga.

Vädret var inte så kul, men eftersom vi ändå inte skulle ut med skotrarna (kom ju fram så sent) spelade det inte särskilt stor roll.

cccc

Vi blev många i stugan! Förutom 6-9 personer (varierade lite från natt till natt) även tre små lurviga fyrbenta. Till vänster på bilden ser ni Egon som ägdes av värdfamiljen och till höger mina föräldrars hund Ebba. Samt att Thelma var med förstås!

Långfredag fick vi strålande väder! Klarblå himmel och stor sol. Vi begav oss upp på ett fjäll och blev där hela dagen. Drog på mig ordentligt med färg i ansiktet.

Thelma har verkligen fått springa av sig dessa dagar! Hon har knappt varit stilla en minut. Hon älskar friluftslivet, särskilt om vintern eftersom hon är milt sagt tokig i snö och främst snöbollar/isklumpar som hon vill man ska kasta.

cccc

cccc


Som ni ser här på bilden ovan var vi inte dom enda i "grytan"! Men det är det som är så trevligt. Då man sluter upp många sällskap.


Påskafton hade vi lika bra väder som Långfredagen. Skillnaden var att det blåste kraftigare uppe på fjället. Efter en tapper halvtimme uppe i blåsten tog vi oss ner till en sjö där det var betydligt härligare! Solen stekte och man kunde ta av sig till t-shirt i värmen.

Många körde fast i flövattnet med skotrar och pulkor då det slog igenom. Vi klarade oss tacksamt nog. Kanske för att vi kört fast några gånger dagen före... :)


cccc
Alla foton: (c) Sofie/Syssla

Påskdagen blev en fullständig utedag. Från 10.00 till 19.30 satt vi nere på isen. Det var mulet och sol omvartannat men aldrig kyligt. Deltog i pimpeltävling och jag kom på delad 3:e plats med två rödingar.

Annandag Påsk, alltså idag, blev det hemfärd och här sitter jag - mer än belåten efter en härlig helg med bra väder, solbränna och god mat! För att inte glömma trevligt sällskap :)

Hoppas eran påsk också varit fin!
Kram, Sofie

11 kommentarer:

Livet i byn sa...

Vilka fantastiska bilder, härligt väder verkar ni ha haft.

~Livet i byn

Anna sa...

Jag håller med - vilka fantastiska bilder du bjuder på!

Kram Anna

Linas inredning sa...

Åh, det både ser ut och låter riktigt härligt!

Inas sa...

Hej Du!
Vad trevligt ni verkar ha haft under påsken härligt med fjäll, sol och skoter... hm lite avundsjuk blir man allt... Tack förresten för att du är med och tävlar på min blogg. riktigt kul. vi får hoppas på tur. Du har en riktigt fin blogg. Ha det så bra Kram Ina

Anonym sa...

Ni verkar ha haft det väldigt trevligt, man blir allt lite avis och så fina bilder.

kram, Annica

Livet i byn sa...

Vad roligt att du vill vara med och tävla, en lott är härmed din.

~Livet i byn

Jenny sa...

Hej Sofie!
Tack för besöket hos mig! Ja, vi får hoppas att reportaget hamnar i någon tidning, det hade varit superkul!!

Åh vad roligt att se alla dessa härliga bilder från din påskhelg!!
Hundarna är ju underbart söta, hihi!

Ha en jättebra vecka,
kram Jenny

Mari sa...

Vilken härlig helg ni har haft...och ett underbart väder.

Gott att få lite solbränna och god mat....

Kan förstå att Thelma har haft fullt upp, nu är ni väl trötta hela familjen fast på ett skönt sätt.

Ha det så gott!!

HUSnrNIO sa...

Så otroligt fina bilder och vilken helg ni har haft. Jag är inte så mkt för "snö" men som du beskriver det tillsammans med bilderna så verkar det ju jättehärligt.

Flaggduken 2 sa...

Tack för att du tävlar hos mig på Flaggduken 2.
Fantastiskt fina bilder med snö & sol, härligt!
Kram Petra

mia sa...

Men vilka vackra och härliga bilder du tagit! Det är ju så härligt att sitta uppe på fjället och sola och bara vara.. så underbart! Ni verkar haft en supertrevlig påskhelg. Och vilka söta hundar ni hade som sällskap :)

Ha en bra vecka. Kram Mia.