torsdag 5 februari 2009

Trollhassel

Igår var jag och köpte trollhassel, som jag nu tänkt i ungefär tre månader. Ingenstans i Pite-stan's blombutiker fanns det, utan jag var tvungen styra kosan till Norrfjärden och närmare bestämt min favoritbutik Tistel. Där fanns det, vill jag lova! I stora buntar, både kortare och längre grenar.

Sedan har jag konstaterat att det finns på- och avknapp på värmeljusen! Ja, konstaterat och konstaterat... Jag frågade sambon om han ville ha ljusen på eller av när jag hade fotograferat färdigt. Ibland jär hä nalta verrat för Sofie :) Lite virrigt, alltså.

Thelma är för tillfället en blöt och ledsen hund (visst syns det verkligen på bilderna hur ledsen hon är?). Blöt för att hon har varit ut och skottat snö med sambon, och ledsen för att hon inte får skotta mer! Skotta snö är nämligen det bästa hon vet, näst efter favorithundkompisen Bounty och "farfar" (sambons pappa). Ja, hon skottar ju förstås inte själv med spaden :) Utan hoppar fullt fokuserat efter snön som flyger från det man skyfflar av och ställer sig sedan snabbt redo för nästa avskyffling. Hon skulle kunna hålla på i timmar. När hon hör grannarna skotta så börjar hon gny högljutt vid ytterdörren. Hon vill ju vara där och hjälpa till!

Ha en fin dag!
Kram, Sofie

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilka fina bilder du har tagit. Hunden är ju för söt. Jag vet hur de kan vara när det skottas snö. Jaga snö är det roligaste som finns. :)
Vad fint det blev med trollhassel och dina hjärtan. Det var nog värt resan eller hur? :)
Ha det gott.

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad fint det var trollhaslet.. sånt måste jag cokså leta upp här!!
kramkram

Kikan sa...

Åh vad fint det blev, det är så läckert mede Trolhassel! Och dina hjärtan gjorde sig fint oxå. Kram Kikan

Mari sa...

F.d Svärmor har ormhassel i trädgården så jag ska nypa lite nästa gång jag är där. Vet precis vad jag ska det till, det är ju bara så läckert. Ormhassel heter den hon har och vi hade oxå ett sånt när vi bodde i hus men det kanske kallas trollhassel oxå eller så är det något liknande.

Man kan göra så mycket fint med det och du har ju lyckats kanon. Underbart!!!

Underbar vovve, förstår att det är trist att inte få leka mer, tur ni har snö......vi har oxå fått en omgång i natt.

Ha en bra helg!! Kram!

kattis sa...

Hon är verkligen jättefin! Och jag kan se henne hoppa runt där och jaga snön, så det mesta sprids ut igen. :) Så gjorde min i alla fall! Kram