torsdag 15 januari 2009

Löss och annat

Så har det hänt igen. Thelma har fått loppor/löss. Förmodligen har det gått runt. Thelma fick loppor av en hund i Jäkkvik i höstas, sedan smittade hon mamma och pappas hund och sedan har Thelma fått tillbaka det igen. Typiskt!

Igår sanerade vi hela lägenheten och idag tvättar jag alla textilier (som stått ute i kylan inatt; har varit över -20). Har även haft ute alla Thelmas saker plus mattor. Så nu håller vi alla tummar, tår och tassar att ohyran försvinner för gott. Mina föräldrars hund har också behandlats.

För några dagar sedan hämtade jag hem en fin lampa från mamma och pappas förråd. Lampan är gammal men i väldigt bra skick och kommer från min gammelmorfar (eller om det var gammelfarfar). Gjorde sig fint i vardagsrummet och sprider ett mysigt och behagligt sken.

Igår kom en efterlängtad beställning från Par Courrier. En liten gunghäst i zink som fått ta plats på vita skåpet i vardagsrummet.

Om bara några minuter drar gubben till fjälls, närmare bestämt Jäkkvik, med killgänget för fyra dagars skoteråkning och kanske lite fiske. Så när han nu ska iväg kom jag på snilleblixtidén att äta surströmming. Eftersom sambon inte tycker om det passar det yppeligt att äta det när han inte är hemma! Har varit och handlat och ska snart ner och äta det hos mina föräldrar.

Ifall jag inte hinner uppdatera nåt innan/under helgen så önskar jag er i förskott en riktigt trevlig helg!

Kram, Sofie

5 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

åååh vilken gullig zinkhäst, hoppas ni fått bort alla lopporna/lössen nu!!!

Anna sa...

Lampan är jättefin! Särskilt kul blir det ju när man får användning av något som en gammal släkting haft. Gunghästen är också jättefin!

Hoppas du njuter ordentligt av surströmmingen! Trevlig helg önskar jag dig också! Kram Anna

Mari sa...

Läcker lampa, en sån har man letat efter men en del är ju i så dåligt skick och sen vill en del ha så mycket betalt för sånt.

Trist med lusar igen, hoppas de är stendöa vid det här laget, fast ingen kan ju säga att du har skitigt hemma nu iaf......

Kram och ha en bra dag!!

Vita spetsar och snoriga ungar sa...

Underbar lampa! Söker själv med ljus och lykta efter en sådan. Var rädd om den! Extra roligt med arvegods.

kram Helene

kattis sa...

Å vad tråkigt med loppor/löss. Kan tänka mig att det är en hel del bök med att sanera? Hoppas det inte kommer tillbaka! Kram och trevlig helg!