lördag 17 januari 2009

Lite om ditt och datt och tapetseringen

Idag har jag, för andra gången denna vecka, ätit surströmming. En sjuksköterska på jobbet har fyllt år och bjöd därför alla vårdlagen på detta inklusive tårta till efterrätt. Smaskens!

Sambon är fortfarande i Jäkkvik och rapporterar att dom har det kallt och att en skoter har gått sönder (dock inte våran, tack och lov). Som kallast under vistelsen har dom haft -28. Det var i torsdags. Samma dag hade vi -25 här.

Nu är Förön Runt upplogad och jag längtar efter att börja promenera på isen med Thelma! Eftersom jag jobbar två dagar framåt och eventuellt mer får premiärturen bli till veckan. Man vill ju helst gå i dagsljus för att kunna njuta av de vackra vyerna :) Isbanan är 11 km lång och ligger bara precis nedanför där vi bor. Mycket behändigt till, med andra ord!

Tapetseringen är i full gång och vi (läs: pappa och mamma, som varit så snälla och tapetserat när jag varit på jobbet!) har kommit halvvägs. Istället för att spackla och slipa har vi valt att sätta upp en papperstapet som slätar ut ojämnheter på väggen. Denna är nu alltså på plats och imorgon ska tapeten med stort T upp. Kul! Före- och efterbilder kommer när allt är klart och iordningställt.

Ha en trevlig kväll!
Kram, Sofie

7 kommentarer:

erica sa...

vars jobbar du nu? :)

Anna sa...

Vilka snälla föräldrar du har! Jag ser fram emot bilder på det färdiga resultatet sen!

Ha en bra kväll du också! Kram Anna

Fanny och Marcus sa...

Tack snälla du för hjälpen med tapeten! Hoppas vi får se resultatet här inne av tapetseringen när allt är klart! Tack för berömmet av vår lilla Yda, stolt matte är man då =) Kram

erica sa...

aha okej! har du fast nu eller? :) är timvikarie på olika ställen inom vården och så avlösare åt en liten pojke med downs.
är däremot sugen på att plugga men kommer nog aldrig kunna bestämma mig för något ;) några pluggplaner själv då?

matte sa...

Tjusig tapet! lite liknande den vi tapetserade med i matrummet.. också med en utslätande tapet bakom, suveränt att slippa en del av spacklandet och resultatet blev bra.
Surströmming hua nej tack:)
Ha så bra!
kram

Livet i byn sa...

Vilket flyt att få hjälp med tapetseringen. Ska bli så kul att se hur det blir när du får klart.

~Livet i byn

erica sa...

vaaa? gud vad irriterande! att dom inte kunde lösa det, herregud att en liten underskrift ska kunna förstöra så mycket :S

men då är jag mycket avundsjuk på dig, som vet vad du vill göra med ditt liv! ;) hur är det i piteå då? som vanligt?