fredag 21 maj 2010

Detta eländes beroende...


Foto: © Syssla

Igår hade jag en riktigt tung och jobbig dag. Anledningen heter nikotinabstinens. I lördags slutade jag att snusa och jag är idag inne på dag 6 utan snus. Det är kämpigt vill jag lova! Känslorna spelar mig spratt hela tiden och jag pendlar snabbt mellan glädje, irritation, ilska och ledsenhet.

Jag började snusa när jag var 16 år och blev fast direkt. Snuset gav mig en avslappnande och pirrig kick.

Nyåret 07-08 bestämde jag mig för första gången att sluta och jag var envis och höll upp i 1 ½ år. Tyvärr började jag om förra sommaren då jag "bara" skulle köpa en festdosa (alltså endast snusa på en festkväll, sedan ingenting mer... var det tänkt) men det var som att säga hej till en god gammal vän och så var jag fast igen. Man är som en nykter alkoholist... Det är antingen eller. Snusa eller inte snusa. Det finns inga mellanting!

I höstas tog jag nya tag och försökte sluta med snuset och höll upp i två månader och sedan var jag där igen. Anledningen hette Thailand. Jag ville inte förstöra en trevlig resa med ett eventuellt nikotinabstinenshumör, så jag började om. Tänkte att jag skulle sluta direkt när jag kom hem igen...

Men nu gör jag ytterligare ett försök och jag känner mig mer målinriktad och fokuserad än någonsin på att bli kvitt beroendet! Det finns så himla många nackdelar med snus och min största motivation är alla pengar man sparar. Mitt snusberoende har kostat mig ca 150-180 kr per vecka... Det är minst 600 kr i månaden! Helt galet. Tala om att kasta bort pengarna...

Håll tummarna för mig nu att jag fixar detta! Skam den som ger sig, det här ska jag bara klara!


Trevlig helg!

7 kommentarer:

Maria sa...

Usch ja dom säger att det inte är det lättaste att sluta röka och snusa. Själv så varken snusar jag eller röker, feströkte förr då man var yngre men de har jag slutat med.

Hoppas att det kommer gå bra för dig, men det tror jag. Ger man sig fan på att sluta så brukar det alltid funka :-) Håller tummarna för dig.

Trevlig helg. Kram.

Nickie sa...

Starkt jobbat! LYCKA TILL :)

Annica sa...

Håller alla tummar och tår =)
Lycka till

Emma sa...

Lycka till :)

Anna sa...

Här har du en partner in crime... Jag har slutat direkt vid båda graviditeterna men varit dum och börjat om efter att jag slutat amma. Jag håller tummarna hårt för dig och hoppas jag också tar mig i kragen och orkar prova sluta snart. Det handlar mycket om vilja också. Kram på dig!

Alexandra sa...

Jag håller båda tummarna för dig!jag vet bara att när min min pelle skulle sluta snusa så tog det tid och hans humör var inte att leka med.Men du får räkna med att suget sitter i sig flera år efter.Han känner fortf sug efter att ha varit snusfri i 5 år.Lycka till & kämpa emot!

Min vrå... sa...

Jag håller tummarna för dig!