fredag 28 maj 2010

Dessa tunga beslut...


Detta år har varit väldigt händelserikt. Många tunga beslut har fattats. Först att separera ifrån min f.d. sambo, sen att hoppa av utbildningen och nu att sälja Thilde.

Jag har länge känt att det är för mycket med två hundar. Jag har inte tiden och energin just nu. Jag känner mig utbränd efter den tunga och mörka vintern med allt som har varit och min stresströskel ligger på noll. Hade jag vetat i december när jag tingade Thilde att saker och ting skulle bli som det blev hade jag aldrig tingat henne.

Thilde är en sällsynt glad, lättlärd, följsam, lyhörd, pussig och social hund och jag önskar, jag ÖNSKAR, att jag hade möjlighet att behålla henne men det känns som att det är = att gå i väggen. Det ÄR tufft med en 6-månaders valp. Hade jag haft den rätta energin skulle jag härda ut denna jobbiga period men jag känner mig som en urvriden och ständigt trött trasa. Det är inte rättvist mot Thilde.

Imorgon kommer det ett par som är intresserade och ska träffa Thilde. De verkar mycket seriösa, har BC sen tidigare, tränar, är mycket ute i skog och mark och verkar allmänt trevliga och vettiga. Efter att ha nekat några stycken kändes det skönt att äntligen prata med någon som det kändes rätt i maggropen med. Jag sätter inte Thilde hos vem som helst och jag hoppas att det kommer klaffa mellan Thilde och paret imorgon.

Jag kommer naturligtvis att behålla Thelma. Det är en annan situation med Thelma än med Thilde eftersom Thelma är vuxen, lugn och självständig. Hon följer med på allt utan problem och protest och kan vara ensam hemma utan att bita sönder inredningen eller tjuta så grannarna klagar... Jag behöver aldrig oroa mig eller vara förutseende med Thelma för hon är så fantastiskt självgående och samtidigt följsam. Jag är verkligen tacksam för Thelma!

Har jobbat natt inatt och endast sovit 3 timmar idag. Känns som att det här blev ett litet grötigt inlägg då jag är lite mossig i huvudet men jag behövde samtidigt skriva av mig. Ska försöka lägga mig och vila nu en stund till då jag ska ut inatt igen (och natten därpå också).

Trevlig helg.

6 kommentarer:

Emma sa...

Skickar dig en till kram! Förstår att du känner dig utbränd, det blev allt på samma gång för dig. Men det löser sig säkert snart, det hoppas jag verkligen!! :)

Camillasnyahem sa...

Men nej! Usch vilket oerhört tungt beslut! Men jag förstår dig för jag sitter i samma sits själv, jag är så utmattad och slut som människa att jag tom sitter och gråter nu för din skull. Vet hur det är att ha en tung vardag. Med Lea, fyra katter, en hund, ett hus och skola räcker inte timmarna till. Jag hoppas att familjen som du ska träffa imorgon känns rätt, för er alla. Jättekram från mig! <3

Annika sa...

Men gumman, du har det tufft nu! Skickar en styrkekram!

StrandviksVillan sa...

Dags för en kommentar från mig, för jag blir så jätteledsen för din skull... Du har mycket bakom dig - framför också för den delen. Kan inte varit lätt att ta beslutet om att lämna bort valpen.
Hoppas du snart ska må bättre!

Stor varm kram,
Ann-Christine

Anna sa...

Många varma styrkekramar till dig från mig. Sköt om dig!

Ida sa...

Visst är det jobbigt att fatta sådanna beslut dom du fattat. Men visst känns det som en stor lättnad när det väl är gjort? Har också tagit många tuffa beslut och ångrar ingen av dem!