tisdag 30 december 2008

Årssammanfattning

2008 lider mot sitt slut och ersätts snart av 2009. Känns märkligt vad fort det här året har rusat förbi. Kanske för att det faktiskt inte har varit så händelserikt. Här kommer en liten sammanfattning av mitt 2008.

Januari var startskottet för mina tre nyårslöften:
  1. Gå ner 10 kg i vikt
  2. Börja träna
  3. Sluta snusa
Jag kan stolt konstatera att jag lyckats med allihop! Och jag har inte bara gått ner 10 kg, utan 15 kg! Tränar mellan 1-4 ggr/veckan (beroende på hur mycket jag jobbar) på gym samt promenerar flitigt och tränar hemma. Har inte lagt in en enda snuskudde under läppen på hela året!
Vi målade klart från furu till vitt i stugan:

Februari fortsätter stugan sakta ta form med hjälp av nya textilier, nytt soffbord och "lull-lull":

Bakade semlor för första gången i mitt liv. De blev jättegoda!

Annars i februari så bestämde vi oss för att köpa och flytta till en 3:a på samma område, f ö samma lägenhet som jag bodde i när jag var liten. Fick vår lägenhet såld fort och tjänade dessutom 40 000 kr på den!

Mars var en intensiv promenadmånad och särskilt mycket gick vi på isen, gärna tillsammans med kusin M och hennes två hundar.

Slutet av februari/början av mars var vi en sväng till Jäkkvik. Hade mest dåligt väder hela veckan, trist. Men en mysig vistelse som vanligt ändå!

April börjar vi flytta in i nya lägenheten. Rättare sagt den 25:e april. Vi hade ganska mycket renovering att ta oss an. Bl a tapetsera & måla om i alla rum, måla tak, måla lister samt lägga in ny matta i alla rum utom v-rum och wc. Såhär såg det ut i lägenheten före...Sista april hade vi kvar såhär mycket snö:

Maj börjar isarna luckras upp. Inga mer promenader på isen nu!

Stugan är i princip "fulländad"...

Börjar få till det riktigt hemtrevligt och beboeligt i lägenheten också:

Juni - nu är sommaren här! Mamma hade gjort så fint i sin trädgård...


Jag bestämmer mig för att juni ska bli en bra månad och en start till att lära mig leva i nuet och njuta mer av tillvaron. Faktiskt så kan jag såhär i efterhand säga att jag blivit mycket bättre på det!

I juni går jag också på sommarviksschemat på psykenheten där jag är vilket innebär heltid. Skönt! Cyklar nästan alla dagar till och från jobbet.

Juli jobbar jag mycket och vi hinner inte med så många båtturer som vi önskar. När jag väl är ledig är det också rätt dåligt väder i form av regn och kyla - i början av juli var nattemperaturen på endast 1-4 grader! *brr*

Hann iallafall med en lite längre styrning till vackra Stenskär som ligger i Piteås fina skärgård.

Hade finbesök, ända nerifrån Uppsala, hos oss i fyra dagar - kompis L med sin pojkvän. Väldigt trevligt! Tog upp dom en kväll på "Brevikka" (Bredviksberget) där man har god vy över Piteå och skärgården.

Augusti åker vi två veckor till vackra Porec i Kroatien. Två njutningsfulla, härliga veckor med god mat, sol, bad, shopping och avslappning! Besökte även Venedig över en dag dit vi tog oss med färja.

September bilar jag, moster L och en till tjej ända ner till Karlstad för att hämta hem den här lilla snyggingen...

... dock inte till min ägo utan till moster L's :) Tog 12-14 timmar ner och lika många upp... "Träsmak" i baken men det var det värt! En rolig och fnissig tripp med hotellövernattning.

Jag hinner inte mer än komma innanför dörren så packas väskorna om och kosan styrs till Jäkkvik med kompisarna D & M. Riktigt trevligt om än inte så goda fiskfångster som önskat.

Oktober är som vanligt en månad fullspäckad med födelsedagar inom den stora släkten. I övrigt en inte särskilt händelserik månad. Spenderade en helg på stugan.

November spenderar vi ytterligare en helg på stugan. Den 14/11 förlovade vi oss!

December jobbar jag mer än heltid vilket jag är glad och tacksam över! Julafton firas hos mina föräldrar.


Så här har alltså mitt år i grova drag sett ut. Nyår kommer att firas med och hos kompisarna D & M. Jobbar nyår och nyårsdagen så det blir en kväll i lugnets tecken för min del.
Nyårslöftena för detta år blir följande:
  1. Hålla min nuvarande vikt
  2. Fortsätta med träningen och promenaderna
  3. Arbeta på att få bättre självkänsla, leva i nuet, må bra och känna mer lycka och glädje!

Gott nytt år allihopa!

12 kommentarer:

isabels värld sa...

Vad duktig du är som håller dina nyårslöften!

GOTT NYTT ÅR!!! Kram Pernilla

Iris sa...

Bra idé att se över det gångna året, så att man minns var man varit. Du har minsann varit duktig med dina nyårslöften, mycket inspirerande faktiskt. Jag tror inte jag höll mina... minns dem knappt.. :)

Gott nytt år!

Mia sa...

Vad roligt att läsa =) Tycker du hunnit med mycket roliga och mysiga saker under 2008. Men jag säger som du, vart har detta året tagit vägen? Det har gått alldeles för fort. Roligt att du kunnat hålla dina nyårslöften, vad duktig du är. Och vilka fina nyårslöften du har nu. Ha en jättetrevlig nyårsafton nu och gott nytt år. Kram Mia.

Kerstin sa...

Härlig sammanfattning av ditt år. :)
Du har varit duktig som hållit dina löften. All beundran till dig.
Önskar dig ett riktigt gott nytt år.

Towe and Anders sa...

Vilken recap av aret som gatt. NI har hunit med mycket. Grattis till forlovningen! Onskar ett Gott Nytt 2009!-towe

Lilla jag sa...

Det låter som du har haft ett bra år! Stort grattis till dina personliga vinster! Att sluta med dåliga vanor är en tuff match!
Gott nytt år :)

jennys hus sa...

Bra jobbat med dina nyårslöften. Själv lyckas jag inte med att sluta snusa.Helt hopplöst.

Gott nytt år!!
Kram/jenny

Annika sa...

Vilken härlig sammanfattning! Och bra gjort att hålla dina nyårslöften! Önskar dig en fin kväll och ett Gott Nytt År! Stor kram! ♥

Livet i byn sa...

Jag önskar dig ett gott slut på detta gamla året och ett riktigt Gott Nytt År!!

~Livet i byn

svartataket sa...

Vad duktigt du var då! jag ösnkar att jag var lika duktigt jag! Men nu är det 2009 och då ska mina mål uppfyllas..hihi

KRAM o god fortsättning!

StrandviksVillan sa...

Vill gratulera så mycket till att du lyckats hålla dina löften! Jättebra gjort, starkt!
Grattis till förlovningen och nya bostaden också.
Verkligen fint sammandrag du har gjort! Har sett så många såna nu att jag nästan tycker jag borde göra ett också...;)
Önskar dig ett fint 2009!
Kram A-C

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vilken härlig sammanfattning av ditt år. Tack för att du delade med dig av det till oss andra. Vad duktig du har varit med vikten som du ville gå ner. Jag bara måste det också frågan är bara hur man skapar sig karaktär.
En sak till ...stugan är jättefin. Kram C