söndag 28 februari 2010

Helgen


Min helg har varit intensiv och kul!

Fredag kom klasskompisarna i basgruppen hem till mig och vi gjorde färdigt ett grupparbete. Vi är ett härligt gäng på fem tjejer och det blir mycket surr utöver pluggandet ;-)

När klasskompisarna hade farit for jag och moster Linda och vaccinerade Thilde och hennes amstaff Meja. Vaccinationen var inga problem, Thilde märkte aldrig när hon fick sprutan. Hon hade så fullt upp att pussa på veterinären...

På kvällen blev det festligheter med tjejerna i basgruppen (minus en som inte hade möjlighet att komma) med utgång på krogen som avslut. Riktigt, riktigt trevligt!

Lördag brassade jag och mamma upp till Happis och IKEA och inhandlade diverse grejer till stugan, bland annat en byrå, belysning och annat smått och gott. Det var riktigt taskigt vägföre, mycket snörök. 3 olyckor sammanlagt hade skett längs dit- och tillbakavägen.

På kvällen bestämde vi oss, jag och mamma, för att äta surströmming. Sambon var på fest och pappa jobbade så vi hade en egen liten myskväll. Sen såg vi Melodifestivalen, som jag sov mig igenom (hade bara sovit fyra timmar natten fre-lör)...

Idag (söndag) har vi haft besök av sambons mormor med sambo. Det är så sällan vi träffas så det var så kul att de kikade förbi! Blev lite fika och surr och sambon fick fina presenter i efterskott (de var bortresta över hans födelsedag): renskav, en bok om världens alla underverk och en OS-mössa (ni vet den där blå-gula som alla virkar nu, jättepoppis) som sambons mormor gjort!

Sambon ska göra oxfilé idag som jag köpte för ett tag sen på extrapris. Ska bli smarrigt! Till det blir det klyftpotatis och någon god sås. Mumma!


Hoppas ni med haft en fin helg! Ska visa sen vad jag köpte på IKEA samt på Iittala outlet. Lämnade min kamera hos klasskompisen vi var hos i fredags så jag måste hämta hem den först så jag kan fota...

Kram på er!

torsdag 25 februari 2010

Hundträning


Vi tränar ögonkontakt, sitt, ligg och fot. Thilde älskar att träna och lär sig fort, det är så kul! Det bökiga är att jag måste stänga in Thelma i kontoret när vi tränar och där sitter hon och ylar sorgset tills dörren öppnas igen. Men det är iallafall mindre distraherande för Thilde. När Thelma är med tappar båda allt fokus och det blir en enda stor rörig tävling om vem som ska hinna få godiset först.

Vad vi snart ska börja jobba med är hit och namnet. Ensamträningen är också ett jättemåste, men ack så svårt. Thilde gillar inte alls att vara ensam. Sedan skäller hon väldigt mycket när hon vill något (uppmärksamhet, mat, busa) och det är mycket frustrerande och jag är lite kluven till hur jag ska få bukt med det. Har inte stött på det problemet med någon tidigare hund jag haft. Läser igenom all den hundlitteratur jag har och klurar på lösningar... En stor del i hunduppfostran är problemlösning!

Idag eller imorgon ska jag försöka komma mig iväg till veterinären och vaccinera Thilde. Hon ska ha sitt 12-veckors vaccin. Och hon är 13 veckor nu... så det börjar vara bråttom. Ska höra om Thelma inte kan få sitt 3-års vaccin i samma veva (Thelma blir 3 år i april). Två flugor i en smäll som man brukar säga!

onsdag 24 februari 2010

Tunika

Kläder är kul men ingenting jag har ett brinnande intresse för. Men då och då trillar jag på plagg som jag fastnar för (är ganska kräsen) som den här tunikan från Lindex! Den fick följa med hem idag. Har inte prövat den ännu men jag hoppas den passar. Fastnade även för en söt skjorttunika men min lilla plånbok sa stopp och tyckte det räckte med en utav dem och så fick det bli.

Bild: Lånad från Lindex.

Tulpaner

c
Den nya funktionen jag haft nu några dagar i Blogger är inte med mig idag, så därför blir det ett inlägg via gamla Blogger (= inga stora bilder).
c
Min favoritblomma är vita tulpaner och om min ekonomi tillät skulle jag ständigt ha en bukett med färska vita tulpaner på köksbordet!
c
Igår hittade jag ett budgetalternativ till att stilla mitt vita-tulpaner-behov och det hittade jag på Dollarstore, 40 kr/"kruka". Inte riktiga, men de är minst lika vackra att se på som äkta :) Och betydligt billigare i längden!

tisdag 23 februari 2010

Detta valpelände...


När man har valp gäller det att tänka på allt, och då menar jag på ALLT! Annars kan det gå såhär i ett obevakat ögonblick...


Också är det ju så svårt att bli arg på henne...


Godnatt!

Thilde busfrö


Idag har jag och moster Linda varit ut på en premiärtur med våra nya längdskidor! Det blev en kort tur eftersom jag var tvungen ta hundarna med mig (ingen skötning). Thilde orkar inte så mycket ännu :-)

Thilde har klurat ut ett nytt rackartyg, nämligen att försöka välta vattenskålen, och ibland lyckas hon tyvärr. Men det är ju jättekul när det svämmar över på golvet och blir blött under tassarna, tycker Thilde...

INTE KUL, tycker matte och får hämta skurmoppen.

Träningspass

Hundarnas lek-strumpa kom visst med i bild... *s*

Nu har jag hittat kamerabatteriladdaren så nu kan jag återigen ta kort! Laddaren låg där jag alltid brukar lägga den men den hade hamnat bakom en massa saker. Så var den gåtan löst!

Igårkväll var jag och tränade för första gången på länge (nästan 2 månader sen sist). Så långt träningsuppehåll har jag inte haft på några år nu. Det har fallit sig så eftersom jag låg i influensan de 2 första veckorna i januari, sen åkte vi utomlands 2 veckor och sen hämtade jag Thilde (som inte kan vara själv ännu). Men igår fick jag äntligen möjlighet (tack vare sambon som var snäll och ställde upp med skötning) att komma mig iväg och det kändes så gudomligt härligt efteråt. Adrenalinet pumpade och endorfinerna rusade.

När jag kom hem slängde jag mig i soffan och såg tre program på raken. Tände lite ljus och mådde väl, helt slutkörd i varenda muskel efter styrketräningen.

Idag blir det att plugga, så trist men så nödvändigt. Men först morgonkaffe.

Ha en fin dag!

söndag 21 februari 2010

Inspirationskollage till stugan (IKEA)


Kollage: © Syssla.

Stugan och snöoväder

Foto: © Syssla.

Idag har vi varit ut på stugan en sväng för att se hur det går med muddringen. En rätt så imponerande och mäktig process att beskåda.

Sovrummet i stugan tar sig mer och mer. Pappa har kommit långt med bygget av den platsbyggda våningssängen. Hade tänkt dokumentera detta i bild och visa er men då sa kameran "slut batteri" också blev det inget av det.

Har dessutom slarvat bort kamerabatteriladdaren så jag har lite lätt panik. Jag fotar ju varje dag, vad ska jag nu ta mig till? Har vänt upp och ner på hela lägenheten men den tycks vara spårlöst försvunnen. Får nog leta ett varv till...

I sovrummet (i stugan) fick vi även upp en gardin som mamma sytt och den gjorde sig riktigt bra i fönstret! Detta får ni också vänta med att se, tyvärr... jäkla kamerabatteri och jäkla kamerabatteriladdare som inte vill låta sig hittas!

Visar istället en bild jag tog imorse i vardagsrummet. Har smygit in lite rosa för att få en gnutta vårkänsla... Tyvärr hjälper inte vädret vårkänslorna på traven. Snöovädret har börjat söka sig upp hit till norra norr nu också så nu är det inte bara kallt utan yr snö åt alla håll och kanter. Suck. Vars håller solen och värmen hus?

Thelma + Thilde = Sant

Syskonkärlek

lördag 20 februari 2010

Buddy Holly

Foto: © Syssla. De här fina trådkronorna köpte jag förra våren

Idag ska vi till Coop Arena i Luleå och se Buddy Holly med Brolle Jr. Ska bli kul, det är så himla sällan vi kommer oss iväg på sånt här. Sällan vi gör nåt tillsammans överhuvudtaget. Vi fick biljetterna i julklapp av sambons föräldrar.

Trevlig lördag!

fredag 19 februari 2010

Vårteckensutmaningen 2010


Jag kommer delta i vårteckensutmaningen hos Humlebacken. Det går ut på att fota vårtecken och detta startar den 1:a mars. Du anmäler dig genom att mejla Humlebacken och ange län. Det fattas fortfarande täckning för vissa landskap så sprid gärna detta vidare så vi blir många som deltar!

Mateus

Mateus (varifrån bilderna är lånade) har så himla mycket fint i sitt sortiment! Allra helst suktar jag efter skålen som ni ser nederst till vänster här, fast i rosa. Sammanträffande nog är jag med och tävlar om just en sån skål hos Stjärnor och champagne och gissa om jag hoppas på vinsten :-) Fortsätter hålla tummar och tår.

Växer så det knakar...


Mitt lilla busfrö växer så det knakar! När jag jämför bilder från när vi hämtade henne (2 veckor sedan) och nu så ser man faktiskt skillnad! Hon har blivit just lite grövre, högre och fluffigare i pälsen :)

c

Thelma har bestämt börjat plocka av mig Thildes koppel när vi är på promenad och faktiskt så för Thelma henne riktigt bra! Dessutom tycker nog Thelma det är kul att ha syrran under kontroll och kunna dra henne precis dit hon vill ;) Thilde har inget val än att följa med.
c
Trevlig helg på er!

torsdag 18 februari 2010

Grå torsdag



Så var skoldagarna avverkade för denna månad. Nästa träff blir i mars. Det är så skönt att plugga på distans och slippa pendla varje dag!

Tulpanerna har blommat ut och jag känner mig lite utblommad jag med. Vädret är grått, det är kallt och jag har massor av skoluppgifter som väntar. Mars blir en intensiv pluggmånad med många arbeten som ska in.
c
Men snart är det helg och det ser jag fram emot. På helgerna känner jag sällan pluggångest och jag behöver de få dagarna till att slappna av och ladda upp. Jag hoppas på en solig och fin helg!
c
Foton: (c) Sofie/Syssla

måndag 15 februari 2010

Hjärtan



Igår var det Alla hjärtans dag och det firade vi som vanligt inte (men visst hoppas man ibland på en ros eller två...). Fick dock en ask med geléhjärtan av min mamma. Det har jag fått varje år på Alla hjärtans dag av henne så länge jag kan minnas.
c
Skötningen av Thilde imorgon har löst sig och jag kan andas ut. Stort tack till svärfar, kusin M och kompis L som ställer upp dessa tre dagar och gör det möjligt för mig att fara på skolan! Ni är guld värda, så ett till er med!

Tulpaner och skola


Sambon fick de här söta tulpanerna av min kusin M i lördags. Tulpaner = vår för mig och det känns så fräscht med en bukett på köksbordet.

Idag, imorgon och onsdag är det skola. Jag har ett himla sjå med att få ihop skötning åt Thilde och jag pusslar med tiderna och personer som kan ställa upp. Jag saknar fortfarande någon som kan sköta imorgon mellan 7-12 men jag hoppas det ska lösa sig på nåt vänster. Tur i oturen att man pluggar på distans så detta bara blir ett problem 2-3 dagar i månaden... sedan blir hon ju större och kan så småningom vara själv längre stunder.

söndag 14 februari 2010

Kalas


c
Igår firade vi sambon som fyllde 25 år. Vi bjöd på fika under dagen och på kvällen blev det festligheter hemma hos oss med vänner och sedan utgång. Väldigt trevligt!
c
Idag har gått i trötthetens tecken och det stundar en tidig kväll.
c
Hoppas ni haft en fin Alla hjärtans dag och haft det mysigt med era käraste!

lördag 13 februari 2010

Så lika men ändå inte

Thelma 11 veckor (2007)

Thilde 11 veckor (2010)



Thelma och Thilde är lika fast så olika.
c
Några olikheter:

Thelma var 5 månader första gången hon vågade gå nedför trappen i vår gamla lägenhet, Thilde sprang både upp och ned för mina föräldrars trappa häromdagen.

Thelma fick panik första gången hon skulle duscha, Thilde kommer självmant in i duschen när jag duschar.

Thelma tyckte det var jättejobbigt första gången hon skulle gå i koppel. Med Thilde var det inga problem.

Thelma har aldrig varit stor i maten medan Thilde slukar upp allt hon kommer över i ett nafs.

Thelma har aldrig haft några problem med att åka bil. Thilde gillar inte att åka bil och kräks varje gång.
c
Thelma har alltid varit morgontrött. Thilde är morgonpigg och uppe med tuppen!

Thilde är betydligt mer äventyrlysten än vad Thelma nånsin varit.

Utseendemässigt, förutom att de har olika teckning, så har det olika benstomme också. Thilde är nättare än vad Thelma var i samma ålder. (Och Thildes föräldrar är mindre och nättare än Thelmas föräldrar).


Några (få) likheter:
c
Thelma tuggade upp en stor del av en brun korg här hemma när hon var liten. Thilde har påbörjat upptuggningen av en (annan) brun korg här hemma...
c
Thelma blev rumsren fort och det tror jag även Thilde kommer bli, vi är på god väg.
c
Båda vill sova med leksaker i sängen.

Båda lär sig vansinnigt fort.

Jag älskar dem båda så mycket och är så glad och tacksam över att ha två så fina flickor. Så mycket villkorslös, genuin kärlek!

fredag 12 februari 2010

Hundliven

Födelsedagsfika



Imorgon fyller sambon 25 år så alla till släktingar och vänner: välkomna på fika imorgon, kom gärna mitt på dan! Inget krav på presenter. Att kika förbi räcker gott och väl :) Jag har bakat ett berg med fika och allt ska helst ätas upp!
c
Trevlig helg!

torsdag 11 februari 2010

Neeeeej!!...



... "vad i h****** gör du!" utbrast jag idag när jag fick mig en sannerligen otrevlig överraskning när jag kom in i sovrummet och fann Thilde smaskandes på tapeten.

Och nej, fliken går inte att limma tillbaka för hälften av den har hon demolerat i monekyler.

Valpskrälle!!

Thildebus



Som ni märker får hundarna ta mer plats i bloggen och så kommer det förbli. Jag gjorde misstaget med Thelma att inte dokumentera hennes valp- och tonårstid och det ångrar jag så mycket! Det är så härligt att kunna titta tillbaka och minnas hur de var, för oftast glömmer man det mesta med åren.
c
Igår lärde jag Thilde ligg och som med allt annat lärde hon sig det på en gång. Vi gick även en hel runda i koppel igår och det gick finemang, som om hon aldrig gjort annat!
c
Som jag tidigare nämnt är Thilde smart, uppfinningsrik och påhittig. Igår blev det ovanligt tyst om henne när jag satt och såg på tv. Jag hade aldrig märkt att hon gått ut från vardagsrummet. Som med barn bör man börja misstänka något när det blir så tyst.
c
Jag fick rätt för mina misstankar! Fann henne i kontoret: i en stor hög av renhår (från renfällen)... Thilde tittade upp på mig med en spretande renhårsmustach med sina oskyldiga små ögon. Jag kunde inte låta bli att börja skratta för det såg sannerligen lustigt ut...! Det gick liksom inte att inte förstå vem som var den skyldige ;)
c
Valptiden är mysig men krävande. Charmig men stundvis jobbig. Lockar till många skratt men ibland nästan även till tårar. Men den här tiden kommer aldrig tillbaka! Så det gäller att passa på att njuta av den ulliga pälsen, de små oförstörda mjuka trampdynorna och den silkeslena hårlösa magen. Även det trygghetssökande, naiva och godtrogna beteendet. Helt oförstörd och oformad i en rosa värld.
c
För det kan jag offra renfällen :)