torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!

Inatt hade jag nästan 40 grader i feber, idag har den gått ner något. Knaprar alvedon och ska pallra mig till nattjobb ikväll.

Hoppas alla ni andra får ett riktigt GOTT NYTT ÅR! :)

c
Foto: (c) Sofie/Syssla

onsdag 30 december 2009

Nyårsvitt i köket


Igår plockade jag bort lite av julen hemma, mest för att jag var trött på den röda överdosen. Nu sprakar köket åter i vitaste vitt med grå och beiga influenser (och lite rött) och jag känner mig "hemma" igen.
c
Köpte vita tulpaner för en billig peng på Blomsterlandet i Skellefteå (Solbacken) igår. De var så billiga att jag köpte två fång. Vita tulpaner är min absoluta favoritblomma, krispigt vacker.
c
Ikväll ska vi fira "lilla nyårsafton" med kompisarna Linda & Tommy eftersom jag jobbar natt imorgon. Vi ska äta gott, dricka litegrann, mysa och spela bingolotto (!).

tisdag 29 december 2009

Glöggmuggar



Blev två snabba inlägg nu men vill visa er ett annat fynd jag gjort idag. I november hade jag tänkt beställa dessa glöggmuggar på nätet men i sista sekund ångrade jag mig. Tur det för idag hittade jag dem på rea (halva priset)! Det fanns bara fyra stycken kvar så de ryckte jag snabbt åt mig. Matchar Blossas -06 glöggflaska ;)

Foton: (c) Sofie/Syssla

Kaminspegel




Idag har jag och mamma varit ner till Skellefteå och shoppat, de har betydligt bättre och större utbud än i Piteå. På den underbara butiken Spets & Ting hittade jag en vit kaminspegel (House Doctor) som jag länge suktat efter. På bilden längst upp till vänster ser ni hur det såg ut med den förra runda spegeln. Blev jättenöjd med den nya, smälter fint ihop med de vita gamla möblerna i hallen!
c
På bilden längst ner till höger kan ni skymta en mistel i spegelbilden. Den fick vi av sambons mormor. Tack Gunnel, den hänger så fint där!

måndag 28 december 2009

Årssammanfattning


Januari såg vi Pite Revyn med sambons föräldrar, väldigt trevligt och roligt! Vi tapetserade om i vardagsrummet. Spenderade en trevlig helg på stugan med kompisarna D & M. Jag jobbade otroligt mycket.
c

Februari jobbade jag också väldigt mycket. Snöade mycket, vi hade så mycket snö att vi knappt såg ut genom köksfönstret. Sambon fyllde 24 år. Promenerade flitigt nere på isen.


Mars fick vi veta att kompisparet Linda & Tommy skulle gifta sig i augusti. Jag jobbade en hel del i mars också. Vann två bloggtävlingar; en söt Greengate-låda i plåt hos Signe1 och ett vackert halsband hos Susihus. Promenerade flitigt på isen även denna månad.
c

April spenderade vi påskveckan uppe i vackra Gautosjö och vi hade jättetrevligt! Jag och mamma gjorde en mysig shoppingtur till Skellefteå. Jobbade inte lika mycket i april som föregående månader. Vi var på 30-årskalas för moster Lindas sambo.
c

c
Maj köpte vi en ny byrå till kontoret. Jag och kompis Linda bokade en sista-minuten till Turkiet. Isarna smälte, så inga fler ispromenader! Jobbade ungefär halvtid.
c

Juni åkte jag och Linda till Alanya, Turkiet en vecka och hade väldigt skoj! När vi kom hem började jag sommarjobba ganska direkt (jobbar alltid heltid sommartid). Midsommarhelgen spenderades på stugan.


c
Juli jobbade jag bara vill jag minnas det som *skratt*. Nä, kanske inte riktigt. Jag och sambon gjorde en dagstripp till Storforsen. Jag fyllde 22 år. Jag fick veta att jag blivit antagen till utbildningen. Det nya utedasset som pappa byggt sattes upp på stugan. Sov någon helg på stugan. Vi hade möhippa för Linda.
c

Augusti gifte sig Linda & Tommy. Ett vackert bröllop som jag var delaktig i i.o.m. fotografering, förberedelser och servering. En lyckad och fin dag! Blev några båtturer. I slutet av månaden började jag utbildningen.
c

c
September jobbade jag mycket med tanke på att jag även studerade heltid. Insåg i slutet av månaden att jag inte skulle orka detta tempo så jag lovade mig själv att ta på mig mindre jobb framöver (vilket jag hållt). Var upp en helg till Jäkkvik. I Jäkkvik köpte jag ett sött älgpar :)
c

Oktober bokade vi en resa till Thailand med moster Linda och hennes sambo (vi åker i januari 2010). Köpte en fin vit sängram på Blocket. Sov en helg på stugan. Var på Hantverksmässan i Luleå där jag bl a köpte ett äkta fårskinn som jag länge velat ha.


November gjorde jag två veckors praktik (i och med utbildningen jag går). Tapetserade en fondvägg i köket. Julpyntade.


December bakade jag och kompis Linda i bagarstuga. Vi var på julkonsert på Coop Arena i Luleå och såg Sissel Kyrkjebö med flera. Firade julafton hemma hos oss. Första året med julgran!


Detta var ett någorlunda kort (ja, faktiskt!) sammandrag av året 2009! Som ni säkert förstår har jag utelämnat personliga detaljer då det är en öppen blogg. Året 2010 kommer jag satsa på hälsa, lycka, resor och personlig utveckling! Det är mina nyårslöften. Här kan ni läsa förra årets årssammandrag.

fredag 25 december 2009

Armband



Jag fick många, eller rättare sagt enbart, fina julklappar igår! Jag måste ha varit ordentligt snäll i år :) Av min mamma fick jag det här vackra armbandet från Thomas Sabo som man kan köpa berlocker till för att göra det personligt. Jag gillar när man kan variera! Tack mamma. ♥

Foto: (c) Sofie/Syssla

torsdag 24 december 2009

Julafton -09


Den här dagen sa bara svisch! så var den över. Det har varit väldigt trevligt att fira julafton hemma hos oss (premiär!) med sambons släkt. Totalt 13 personer och 2 hundar. Trots att vi bor ganska litet rymdes vi gott och väl. Vi åt och fikade i kontoret, hade "gå-bord" i köket och satt emellanåt i vardagsrummet. Extra kul att sambons syster som bor i USA + hennes amerikanska pojkvän var på besök! Fick träna litegrann på engelska som inte är min starkaste sida :-)

Nu är vi trötta, mätta och belåtna och sängen väntar strax.

Hoppas ni allihopa har haft en riktigt trevlig och fin julafton!

Foton: (c) Sofie/Syssla

onsdag 23 december 2009

Glädjande överraskning!


Idag damp det ner en liten överraskning i brevlådan! Som ett litet barn skyndade jag mig in för att öppna det och i paketet låg ett jättefint förkläde från SmyckaLycka! Det kommer jag att inviga idag när jag ska göra efterrätten inför imorgon :)
c
Foton: (c) Sofie/Syssla

tisdag 22 december 2009

Fynd


Som jag berättade tidigare så var vi till IKEA idag. Jag gjorde en hel del fynd då dom hade många prisnedsatta varor. Bland annat den här röda lampan som jag suktat efter tidigare men tyckt har varit för dyr. Idag betalade jag över hundra kronor mindre för den, inte helt fel :) Sprider ett sånt mysigt och stämningsfullt sken i kontoret.

Nytt objektiv

Idag kom äntligen mitt nya objektiv som jag beställt, ett canon EF 50mm, avsett för porträttfotografering. Jag har inte hunnit prova det så mycket än men ovan ser ni min allra första bild tagen med detta objektiv (Thelma är en tacksam modell *ler*). Bilden är inte redigerad någonting. Visst blir det skarpt och klart? Blir säkert ännu finare bilder i dagsljus :) Det får jag testa imorgon...
c
Idag har jag och kompis Linda väldigt spontant, och i den värsta snöröken, brassat upp till Happis och där blev det ett besök på IKEA. Kom förstås inte tomhänt ut därifrån... Gick även in på Iittala outlet och där fyndade jag en röd marimekkoskål på rea - så glad för det! Har länge velat ha en sådan.
c
Två dagar till jul, jisses vad tiden rusar. Imorgon ska vi duka för julafton och göra klart de sista inköpen.