onsdag 23 september 2009

Älgfynd

ccc
ccc
ccc
ccc

För en inredningstokig som mig kan man nosa upp inredning nästan vart än man befinner sig, till och med i fjällen! I affärn i Jäkkvik hittade jag två söta älgar som jag tyckte var så himla fina att de fick följa med hem :) I den större kan man sätta ett värmeljus i kronan.
ccc
Livet går i ett ganska snabbt tempo nu. Pluggar på helfart och jobbar allt det jag kan. Däremellan försöker man trycka in allt annat som hör livet till. Men jag har lärt mig att leva i nuet, att leva nu och idag, och ta dagarna som de kommer.
ccc
Ha det fint! Kram, Sofie

tisdag 22 september 2009

Ekorrn satt i granen

Sitter här och gråter. Inte av ledsenhet, frustration eller sorg, utan jag har hittat en sån´ rolig blogg där en person gjort 70 olika versioner av den klassiska barnvisan Ekorrn satt i granen. Har skrattkramp i magen!

För att nämna några...


64. Plagiat
Illern satt i björken, skulle äta päron
Fick han syn på jägar'n, då var klockan mycket
Skutta han från äppelträd, slog han i sin korta arm
och det lilla bruna örat.

59. Svensk turist i england berättar
Dö ekorre sätt on dö grann-grejn änd skejld samm kotts. Denn hi hörd dö tjildren änd denn hi wåss inn ö bigg harri you nåu. Denn hi hoppt fråmm wått wi inn sviden kål tallegren änd hitt hiss legg änd hiss long håry swäns.

67. Kontaktannons
Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till: "Överlevde hoppet - lever nu på hoppet".

2. Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Öööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

9. Norrland
N'Lillekorre satt oppa storgammgran å sku skala nå småkottar. När n'Lillekorre hörde småongana fick'n sä brått att'n hoppa oppa långtallgren å hä bar sä int' bätter än att'n stött i lellskank'n å långhårschvans'n nå så guu fördömdat. Å när'n kika närmre såg'n ju att jo, no' hade den gått av. Huvva!


Fler versioner hittar du här!
Go'natt!

söndag 20 september 2009

Myshelg i Jäkkvik

ccc
ccc
ccc
ccc
Nu känner jag att det får vara nog med bloggpaus, dels för att saker och ting har rett ut sig och dels för att jag saknat bloggen så mycket!
ccc
I helgen har vi varit upp en sväng till Jäkkvik; jag, sambon, mina föräldrar samt brorsan och hans flickvän.
ccc
Vi hade väl inte allra mest tur med vädret men en riktig myshelg blev det ändå. Lördag for vi i sedvanlig ordning över till Junkerdal i Norge (bilderna ovan). Toppen som skymtar på de två översta bilderna heter, om jag inte minns fel, Solvågtind och jag tror att det var den toppen som några Pitebor försökte bestiga i våras men misslyckades pga dåligt väder.
ccc
ccc
ccc
ccc
ccc
Efter Norgeturen stannade vi och grillade någonstans mellan gränsen och Vouggatjålme. Där tittade vi också på gamla fornlämningar. Fascinerande att det finns bevarat! Notera de vackra höstfärgerna :)
ccc
ccc
ccc
ccc
ccc
ccc
ccc
Avslutningsvis visar jag några bilder från den mysiga stugan som vi hyr genom min pappas jobb. Otrolig utsikt och toppenfräsch! Mycket mer kan man inte begära. (Golvet var nyvaskat när jag knäppte bilderna om ni undrar över fotavtrycken :)
ccc
Hoppas ni också haft en härlig helg!
Kram, Sofie

torsdag 3 september 2009

När det inte blir som man tänkt sig...

cc

Foto: (c) Sofie/Syssla
ccc
Det är en tung period nu. Saker och ting är inte som förut. Det blir en definitiv bloggpaus nu. Kommer sakna bloggen men jag har inte heller samma möjlighet att blogga.
ccc
Kanske vi syns senare i höst eller närmare jul. Apropå jul så drömde jag inatt att jag var på stan och där hade de redan julpyntat, plockat fram juldekorationer och utklädda tomtar stod och sålde paket till ivriga barn. Jag blev upprörd i drömmen och tyckte att det var lite väl att ta i och plocka fram julen redan den 2 september :) Var tvungen skratta när jag sen vaknade upp morgonen.
ccc
Ha det fint allesammans!
Kram, Sofie
ccc
Uppdaterat 4/9: Om ni funderar har jag bytt den tidigare bilden i inlägget till två lite trevligare bilder från hallen i lägenheten :)